Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - 'Puciștii' din PSD, lovitură pentru Liviu Dragnea: două teste de foc în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea parlament

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a câștigat detașat războiul cu ”puciștii” din PSD, în cadrul Comitetului Executiv. Aceștia au fost fie excluși, fie schimbați din toate funcțiile de conducere pe care le dețineau cu ajutorul partidului.

Citește și: SURSE - Ciorna listei PSD la europarlamentare. Numele vehiculate în cursa spre Bruxelles

Liviu Dragnea nu-i poate controla pe opozanții săi în Parlament și urmează răzbunarea acestora. Surse din PSD ne-au explicat că ”puciștii” și parlamentarii pe care îi controlează vor încerca să gripeze majoritatea parlamentară.

În Parlament urmează o serie de voturi cruciale: Legea pensiilor, moțiunea de cenzură, dar și o nouă tentativă a opoziției de schimbare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Sursele noastre susțin că la aceste voturi, parlamentarii care i se opun lui Liviu Dragnea vor absenta, ceea ce va pune PSD într-o situație extrem de dificilă. ”Puciștii” ar avea aproape 20 de voturi, ceea ce înseamnă că PSD și ALDE vor fi nevoiți să negocieze cu UDMR și minoritățile naționale pentru a-și asigura majoritate.

De cealaltă parte, Victor Ponta duce în continuare negocieri și este posibil ca înaintea moțiunii de cenzură să mai rupă parlamentari din PSD. Problema este că partidele de opoziție nu au discutat concret cu Victor Ponta și Pro România nu se raliază automat opoziției.

Cel mai important vot va fi cel pentru moțiunea de cenzură. Este destul de probabil ca aceasta să nu treacă, dar PSD va avea probleme cu adevărat. Dacă va menține guvernarea o va face la doar câteva voturi, iar în primăvară se anunță o bătălie extrem de dură în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.