Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul din Dosarul Hrebenciuc, arestat la domiciliu

hrebenciuc catuse

UPDATE: Minuta ședinței

- I. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului ORDOG LORAND ANDRAS formulată de  Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov.

II. Conform art. 227 alin. 2 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu prev. de art. 202 alin. 4 lit. d raportat la art. 218 din Codul de procedură penală, faţă de inculpatul ORDOG LORAND ANDRAS pe o durată de 30 de zile, de la data de 9 decembrie 2014 la data de 7 ianuarie 2014 inclusiv şi obligă inculpatul să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune restricţiilor impuse de către acesta.

Conform art. 221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul ORDOG LORAND ANDRAS are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi cercetaţi în dosar, precum şi cu martorii.

În baza art. 221 alin.4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului ORDOG LORAND ANDRAS că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia.

Onorariul parţial cuvenit apărătorului din oficiu, în cuantum de 25 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei.

Cu drept de contestaţie pentru inculpat şi procuror în termen de 48 ore de la pronunţare, conform art. 204 alin.1 Cod procedură penală.

Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 9 decembrie 2014, ora 16:00.

Judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău, va sta în arest în arest la domiciliu, potrivit unei deciziii luate marţi de instanţa supremă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Braşov ceruse arestarea preventivă a judecătorului, însă solicitarea a fost respinsă, instanţa stabilit ca magistratul să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă a lui Lorand Andras Ordog având indicii că acesta a luat mită de la Ioan Adam, arestat în aceeaşi cauză.

DNA îl acuză pe Lorand Andras Ordog de abuz în serviciu şi luare de mită, anchetatorii considerând că magistratul trebuie cercetat în continuare în stare de arest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.