Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Cluj primește un teren pentru construirea unui spital pentru copii

senat plen

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, cu 129 de voturi "pentru" şi o abţinere, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă prin care judeţul Cluj primeşte în administrare un teren de la Staţiunea de cercetare horticolă Cluj-Napoca pentru construirea unui spital pentru copii potrivit Agerpres.

Proiectul vizează trecerea unui teren în suprafaţă de 169.700 metri pătraţi din domeniul public al statului şi din administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pentru Staţiunea de cercetare horticolă Cluj-Napoca în domeniul public al judeţului Cluj în vederea realizării unui spital pentru copii în sistem monobloc.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, care a fost iniţiată de senatorii liberali Daniel Fenechiu şi Alina Gorghiu, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca este unul pavilionar care îşi desfăşoară activitatea în nouă locuri diferite.

Subliniind susţinerea pentru acest proiect, senatorul USR Florina Presadă şi-a exprimat dezacordul pentru modul în care a fost întocmit raportul în Comisia de administraţie. Ea a invocat lipsa unei şedinţe a comisiei, motiv pentru care a propus ignorarea raportului. Preşedintele comisiei, Florin Cârciumaru (PSD), şi-a exprimat dezacordul faţă senatorul USR.

Preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean, a condus şedinţa din sala de plen, unde a fost asistat de secretarii George Dircă şi Marian Pavel, ceilalţi parlamentari lucrând de la distanţă.

Senatorii s-au exprimat telefonic conform procedurii anunţate de Corlăţean, printr-un singur vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi, atât pentru raportul comisiei de specialitate, cât şi pentru proiectul în sine.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.