Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Ilfov: 131 de persoane cu COVID-19 - internate, 920 - în izolare la domiciliu, 683 - în carantină la domiciliu, 3 - în carantină instituţionalizată

coronavirus covid-19 covid

Un număr de 131 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate, 920 - în izolare la domiciliu, 683 - în carantină la domiciliu, 3 - în carantină instituţionalizată, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Prefectura menţionează că datele au fost transmise de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, ora 15,00, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

Un număr de 75 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, dintre care 15 la ATI.

Până în prezent, în această zonă, 4.356 de cetăţeni au fost confirmaţi cu COVID-19, 3.195 s-au vindecat şi 84 au decedat.

Joi, aproape 200 de reprezentanţi ai autorităţilor din Ilfov au verificat în sistem integrat 447 de societăţi comerciale şi au legitimat peste 1.025 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 297 de mijloace de transport persoane, a precizat Prefectura.

În contextul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum total de 51.805 de lei.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Principalul obiectiv al măsurilor care sunt şi vor fi luate nu este aplicarea de sancţiuni, ci prevenirea infectărilor cu COVID-19 şi protejarea sănătăţii cetăţenilor, prin conştientizarea populaţiei cu privire la apartenenţa la comunitate şi la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivităţile umane, precizează Prefectura Ilfov.

Cu toate acestea, în situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în timpul stării de alertă, se vor dispune măsuri de sancţionare atât a persoanelor fizice, cât şi juridice, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite, a adăugat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.