Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Neamț vrea să intre în CARANTINĂ la granița cu județul Suceava

stiripesurse.ro
stare de urgenta

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere autorităților centrale care emit Ordonanțe Militare să dispună  intrarea în carantină a tuturor localităților din județul Neamț care se află la granița cu județul Suceava.

„Încă de acum o lună am cerut prefectului să organizeze filtre la intrările în județul Neamț, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane care se întorceau din străinătate! Atunci prefectul a spus că îmi depășesc atribuțiile, deși voiam doar binele nemțenilor! Acum cer ferm Guvernului să dispună intrarea în carantină a tuturor localităților de la granița cu județul Suceava, din cauza faptului că în județul vecin există o rată foarte mare cu îmbolnăviri de coronavirus! De asemenea, cer ferm Guvernului să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente. Se impuse o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă! Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, spune Arsene.

Vezi si: Românii care nu-și plătesc abonamentul la cablu, telefon și internet nu vor fi deconectați în timpul stării de urgență (solicitare ANCOM) / DOCUMENT .

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Potrivit articolului 1 din Ordonanța Militară, „Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.