Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Suceava, campion la absorbția fondurilor europene

primaria suceava

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a vizitat în weekend cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, proiectele care au fost realizate cu bani europeni.

Este vorba despre depozitul neconform de deșeuri Gura Humorului redat în mare parte naturii, stația de epurare Gura Humorului reabilitată (prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013), respectiv dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava cu utilaje de intervenţie pentru situaţii de urgenţă (prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

Datorită unui management eficient, județul Suceava a finalizat toate investițiile din sectorul de apă și închide toate depozitele de gunoaie neconforme, proiecte finanțate din POS Mediu 2007-2013. Din ianuarie, autoritățile au la dispoziție 251 milioane de euro pentru investiții, fonduri din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020”, a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene a anunțat că până la sfârșitul acestei luni, se va semna un nou contract de finanțare pe POS Mediu 2007-2013, iar la Suceava vor mai ajunge o mașina de scafandri, o nouă mașină de pompieri, motopompe de capacitate mare (10.000 litri/ minut),  bărci din aluminiu pentru inundații, echipamente personale de intervenție pentru pomperi.

Cofinanțat din Programul Operațional Regional 2007-2013, proiectul ”Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea de dezvoltare Nord-Est” are o valoare totală de 112,65 milioane lei și a vizat îmbunătățirea sistemului de intervenții în situații de urgență.

Prin proiect s-au achiziționat 134 de autospeciale și ambulanțe (42 autospeciale pentru lucrul cu apa și spumă, 22 autospeciale pentru intervenție, descarcerare, acordare asistență medicală, 3 autospeciale de tip CBRN, 30 de ambulanțe, un punct mobil de comandă și control, 6 autospeciale de intervenție la înălțime, 24 autofreze multifuncționale de zăpadă, 6 vehicule cu șenile/ roți de tip UTV).

În urma implementării proiectului, în județul Suceava timpul mediu de răspuns al unităților de intervenție în situații de urgență a scăzut la 14 minute (timpul vizat era 19 minute), iar timpul mediu de intervenție al unităților de intervenție în situații de urgență a scăzut la 48 de minute (timpul vizat fiind de aprox. 64 de minute).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.