Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judeţul Vâlcea depăşeşte pragul de 5.000 de bolnavi de COVID-19 - Peste 50 de focare de infectare sunt active în judeţ

Basilica.ro
Spitalul Județean Deva

Judeţul Vâlcea, care în ultimele săptămâni raportează o accelerare a epidemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, a depăşit, sâmbătă, pragul de 5.000 de diagnostice de COVID-19. În judeţ sunt active peste 50 de focare de infectare, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice, potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate de autorităţile centrale, Vâlcea înregistrează 5.019 cazuri de îmbolnăvire, dintre care 131 în 24 de ore, de vineri până sâmbătă. Rata de infectare înregistrată înl judeţ în ultimele două săptămâni este de 2,3 la o mie de locuitori.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

Potrivit datelor furnizate sâmbătă de Prefectura judeţului, în Vâlcea sunt active 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spaţiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecţie standard.

Trei sferturi dintre cei infectaţi cu SARS-CoV-2 în Vâlcea au forme de boală cu simptome medii sau severe, mai transmit autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.