Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judo: Cozmin Guşă - La Jocurile Europene am fi avut aşteptări mai mari, dacă nu se modifica formatul

Judoinside
Judoka Alexandru Raicu

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, pentru AGERPRES, că ar fi avut aşteptări mai mari de la sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Europene de la Cracovia, dacă nu s-ar fi modificat formatul şi nu ar fi fost eliminate probele individuale.

În cadrul Jocurilor Europene din Polonia, în perioada 23 iunie-1 iulie, se va desfăşura doar concursul pe echipe mixt, întrecere la care România s-a calificat din postura de ocupantă a locului 7 la Campionatele Mondiale de la Doha, din luna mai.

"Am fi am fi avut aşteptări mai mari dacă nu s-ar fi modificat formatul, în sensul că la Jocurile Europene nu vor fi competiţii individuale, ci doar competiţie pe echipe mixte, tocmai ca să nu se suprapună pe Campionatele Europene unde vor participa, în Franţa, în noiembrie parcă, aceiaşi competitori ca acum, la Cracovia. Şi atunci s-a preferat doar competiţia pe echipe la Jocurile Europene, care este reducţia europeană a Jocurilor Olimpice. Echipa este calificată, după locul 7 la Mondiale, care putut fi în mod evident, locul 5. Dar cunoaşteţi nemulţumirea mea legată de modul în care s-au prezentat sportivii la Mondiale", a declarat Guşă.

Oficialul FRJ spune că totul depinde de tragerea la sorţi a competiţiei, în mod normal echipa României putând spera la o medalie în Polonia: "În competiţia pe echipe totul ţine de tragerea la sorţi, pentru că dacă întâlneşti în primul tur campioana olimpică Franţa, care participă la Jocurile Europene, atunci poţi emite pretenţii doar ca o mare surpriză. De aceea nu pot spune ce aşteptări am. Dacă va fi o tragere la sorţi normală, echipa pe care o avem, care a luat locul 7 la Mondiale, este competitivă, se poate bate la o medalie. Dar totul depinde de tragerea la sorţi, care va fi în preajma competiţiei".

Cozmin Guşă a afirmat totodată că, după rezultate slabe de la Campionatele Mondiale de la Doha, parcursul sportivilor români nu poate fi decât ascendent.

"În mod normal, la cât de mare a fost căderea la Mondiale, trendul nu poate să fie decât ascendent în cazul celor care au pretenţii de medalie olimpică, cum este Alex Creţ, la 90 kg, sau Florentina Ivănescu, la 63 de kg. Am o singură persoană pe care vreau să o evidenţiez din loturile masculin şi feminin, pe Serafima Moscalu, care, la 70 de kg, a devenit una dintre protagonistele categoriei în plan mondial şi cu evoluţii bune în ultima vreme. În rest toţi au de demonstrat, iar primul prilej din punct de vedere oficial este la Jocurile Europene, unde avem echipă completă, nu avem niciun accidentat. L-am trecut pe Ioan Dziţac, pentru că Şulcă are umărul rupt şi avem nevoie de dublură pentru Raicu. Sunt nouă sportivi, avem două rezerve la băieţi şi o rezervă la fete, pentru a putea jongla în funcţie de adversari. Echipa mixtă e formată din şase, trei băieţi şi trei fete", a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Judo.

În competiţia de judo de la Jocurile Europene, care va avea loc în Krynica-Zdroj Arena din Krynica-Zdroj, participă 219 sportivi din 22 de ţări.

La Jocurile Europene nu se vor decerna doar medalii în competiţia pe echipe, ci şi puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

România va fi reprezentată la a 3-a ediţie a Jocurilor Europene de 9 judoka, 4 fete şi 5 băieţi: Florentina Ivănescu (cat. 70 kg), Alexandra Mazilu (cat. +70 kg), Serafima Moscalu (cat. 70 kg), Alexandra Pop (cat. 57 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Mircea Croitoru (cat. +90 kg), Asley Gonzalez (cat. +90 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Ioan Dziţac (cat. 73 kg).

Judoul românesc are o singură medalie, de aur, obţinută la Jocurile Europene, în 2015, la Baku, prin Andreea Chiţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.