Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julia Kloeckner: Negocieri CDU-SPD în vederea formării unei coaliţii de guvernare abia în 2018

merkel

Negocieri între Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului în exerciţiu Angela Merkel şi Partidul Social Democrat (SPD) în vederea formării unei coaliţii de guvernarea vor avea loc abia la începutul anului viitor, a anunţat luni vicepreşedinta conservatorilor Julia Kloeckner, relatează The Associated Press.

Rigurozitatea este mai importantă decât rapiditatea, a declarat Kloeckner pentru postul ARD. Negocieri între conservatorii lui Merkel şi liberali (FDP) şi Verzi, două partide mai mici, în vederea formări unei coaliţii care nu a mai fost experemntată în viaţa poltică germană, au eşuat în urmă cu o săptămână.

Social-democraţii - parteneri lui Merkel în actualul Guvern - au refuzat iniţial să intre într-o nouă ”mare coaliţie”, însă au revenit vineri asupra acestei poziţii. În cazul în care Merkel nu reuşeşte să obţină sprijinul unei coaliţii, poate fi să formeze un guvern minoritar, fie să organizeze noi alegeri, după ce scrutinul de la 24 septembrie nu a dat o majoritate parlamentară, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.