Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Alaphilippe, dublu campion mondial de şosea, va deschise sezonul 2022 cu Tour de la Provence

ciclism

Ciclistul francez Julian Alaphilippe (Quick Step Alpha Vinyl), dublu campion mondial de şosea, va deschise sezonul 2022 cu Tour de la Provence (10-13 februarie), înainte de a se concentra pe cursele clasice din Ardeni şi în special pe ''Monumentul'' Liege-Bastogne-Liege (24 aprilie), unul dintre principalele sale obiective din acest an, transmite EFE, citat de Agerpres.

Alaphilippe va participa pentru al doilea an consecutiv la Tour de la Provence, după ce în 2021 a ocupat locul secund în clasamentul general, în care a fost depăşit de columbianul Ivan Ramiro Sosa, în prezent la Movistar.

''Înainte de toate vreau să mă bucur pentru al doilea an de tricoul curcubeu. Asta îmi dă o motivaţie în plus de a lupta pentru victorie în cele mai importante curse din calendar. Încep sezonul din nou în Tour de la Provence, mi-a plăcut experienţa de anul trecut şi sunt fericit să revin acolo luna viitoare pentru această cursă frumoasă, alături de susţinătorii locali'', a declarat Alaphilippe.

Campionul francez de 29 ani va continua pregătirea în Italia, cu participarea în cursele Strade Bianche, Tirreno-Adriatico şi clasica Milano-Sanremo, înainte de clasicele din Belgia.

Pentru Liege-Bastogne-Lige, Alaphilippe are mari aşteptări, după ce în ultimele două ediţii s-a clasat al doilea, în urma slovenilor Primoz Roglic (2020) şi Tadej Pogacar (2021). La cursa din 2020, francezul a fost retrogradat pe locul cinci pentru că a deviat de la direcţia sa la sprintul final.

O victorie de etapă în Turul Franţei în acest an este de asemenea un alt obiectiv major al sezonului pentru Alaphilippe: ''De asemenea, mi-ar plăcea să câştig din nou o victorie de etapă la Turul Franţei, pentru că atunci când am câştigat anul trecut în calitate de campion mondial a fost destul de special. Ştiu că nu pot câştiga fiecare cursă pe care mi-o doresc, dar cel mai important lucru este să ştiu că dau mereu totul şi mă bucur de fiecare moment pe bicicletă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.