Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange are în vedere o ofertă de a se prezenta în fața unui comitet al Senatului SUA

Global Look Press
Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care se află de șase ani în ambasada Ecuadorului la Londra, are în vedere o ofertă de a se prezenta în fața unui comitet al Senatului SUA pentru a discuta despre presupusa intervenție rusă în alegerile din 2016, a anunțat joi avocatul său, conform Reuters, scrie Mediafax.

WikiLeaks a publicat o scrisoare din partea Comitetului de Informații al Senatului SUA, miercuri, prin care i-a cerut lui Assange să se pună la dispoziție pentru a depune mărturie în persoană, într-o audiență cu ușile închise, în ancheta privind implicarea Moscovei în campania prezidențială din 2016, care l-a ajutat pe Donald Trump să devină președinte.

Rusia respinge acuzațiile, iar Trump neagă orice implicare.

”Cererea Senatului Statelor Unite ale Americii confirmă interesul pentru participarea lui Julian Assange la audiere”, a transmis într-un comunicat avocatul Jennifer Robinson.

Citește și: Descoperire MACABRĂ într-o bază militară: Zeci de militari au fost MASACRAȚI, în Afganistan

”Instanța a cerut ca el să se prezinte personal într-un loc și timp agreabil pentru ambele părți. Noi luăm în serios această propunere, dar trebuie să il asigurăm pe Julian Assange că protecția lui va fi garantată”, se mai arată în comunicat.

Assange locuiește în ambasada Ecuadorului din anul 2012, când a primit azil politic, pentru a evita extrădarea în Suedia unde ar fi trebuit să răspundă unor acuzații pentru abuz sexual care ulterior au fost retrase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.