Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange este în mare pericol, după ce Ecuadorul a decis să îl expulzeze din ambasada de la Londra: 'Ar fi o zi tristă pentru democrație'

1030-Julian-Assange-A

Echipa de avocați a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat că expulzarea sa din ambasada Ecuadorului la Londra ar fi "ilegală" și ar "încălca dreptul internațional al refugiaților", relatează site-ul postului CNN.

"Ar fi o zi tristă pentru democrație dacă Marea Britanie și Guvernul Ecuadorului ar fi dispuși să acționeze în calitate de complici ai Administrației Trump, care este determinată să persecute o persoană pentru că a publicat informații reale", se arată într-un comunicat, citat de mediafax.ro.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

Julian Assange, va fi dat afară din ambasada Ecuadorului în Londra în cel mult câteva zile, a informat o sursă, citată de organizație într-un mesaj postat pe Twitter.

Într-o declarație de vinerim Ministerul ecuadorian de Externe a numit zvonurile privind evacuarea lui Assange din ambasadă drept "știri false".

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

Assange se află în ambasada Ecuadorului la Londra încă de 2012 pentru a evita arestarea și extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autoritățile suedeze au închis investigația între timp, însă autoritățile britanice au informat că îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauțiune.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.