Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange, testat pozitiv pentru COVID-19

Council of Europe
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în închisoarea Belmarsh de lângă Londra unde este deţinut, a anunţat luni soţia sa, potrivit AFP.

"A fost testat pozitiv pentru COVID-19 sâmbătă, în aceeaşi zi în care mii de oameni manifestau în sprijinul său", a precizat Stella Assange pentru PA.

Ea s-a declarat "evident îngrijorată" în legătură cu starea de sănătate a soţului său, precizând că acesta a fost plasat în izolare în celula sa.

Sâmbătă, o mie de persoane au format un lanţ uman în jurul Parlamentului britanic pentru a cere eliberarea fondatorului WikiLeaks, care este deţinut din 2019 în închisoarea de maximă securitate Belmarsh, din apropiere de Londra.

El a făcut apel împotriva deciziei guvernului britanic de a-l extrăda în Statele Unite, unde este urmărit penal pentru publicarea în 2010, pe site-ul WikiLeaks, a peste 700.000 de documente confidenţiale despre activităţile armatei americane, în special în Irak şi în Afganistan.

Julian Assange a fost arestat de poliţia britanică în 2019, după ce se refugiase timp de aproape şapte ani în ambasada Ecuadorului din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.