Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian Assange vrea 90 de zile pentru a contesta decizia justiţiei britanice de a menţine mandatul de arestare

Global Look Press
Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange, refugiat de şase ani în ambasada Ecuadorului la Londra, a declarat marţi că are la dispoziţie un termen de 90 de zile pentru a contesta decizia justiţiei britanice de a menţine mandatul de arestare emis pe numele său, informează Reuters. Judecătoarea Emma Arbuthnot a decis marţi după-amiază că este în interesul public ca Assange să fie arestat şi judecat pentru încălcarea condiţiilor de eliberare pe cauţiune atunci când a intrat în ambasada Ecuadorului la Londra, în iunie 2012, pentru a evita să fie extrădat în Suedia. ''Sunt trei luni în care se poate face apel contra deciziei Marii Britanii'', a postat Assange pe Twitter.

Justiţia britanică a respins marţi o nouă cerere de ridicare a mandatului de arestare a lui Julian Assange. Tribunalul din districtul londonez Westminster, care se ocupă de acest dosar, a estimat că menţinerea mandatului de arestare 'nu contravine interesului public', aşa cum susţinea apărarea lui Julian Assange în noua solicitare prezentată în instanţă.

Judecătoarea Arbuthnot a confirmat astfel dreptul autorităţilor britanice de a continua acţiunea în justiţie contra lui Assange.

Julian Assange (46 de ani) s-a refugiat în iunie 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra pentru a evita extrădarea din Marea Britanie către Suedia. El se teme că autorităţile de la Stockholm l-ar putea preda celor americane, care vor să-l judece pentru publicarea a mii de telegrame diplomatice confidenţiale pe site-ul WikiLeaks.

Printre alţii, scandalul Assange i-a vizat pe foştii preşedinţi francezi François Hollande, Nicolas Sarkozy (2007-2012) şi Jacques Chirac (1995-2007), conform documentelor WikiLeaks publicate de cotidianul Liberation şi site-ul Mediapart.

Julian Assange a criticat, de asemenea, starea de urgenţă decretată în Franţa după atacurile teroriste comise în 13 noiembrie 2015 la Paris şi soldate cu 130 de morţi şi câteva sute de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.