Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julian King:Ameninţările atacurilor teroriste, cibernetice, criminalităţii organizate ne afectează pe toţi; trebuie să lucrăm împreună

comisia europeana

Comisarul european responsabil pentru Uniunea securităţii, Julian King, a declarat, luni, că ameninţările atacurilor teroriste, atacurilor cibernetice şi criminalităţii organizate afectează toate ţările europene şi este importantă cooperarea între statele membre pentru combaterea acestor ameninţări. "Cred că aceste ameninţări de terorism, atacuri cibernetice, de criminalitate organizată ne afectează pe toţi şi de aceea este important să lucrăm împreună", a afirmat Julian King, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii comisiilor parlamentare reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru afaceri europene şi pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Comisarul european a menţionat faptul că România nu a fost subiectul direct al atacurilor teroriste, însă sunt cetăţeni români care au fost prinşi în atacurile din alte ţări europene. El a spus că eforturile făcute pentru a contracara terorismul, terorismul în plan cibernetic şi criminalitatea organizată sunt în responsabilitatea statelor naţionale, dar în plan european se poate face mai mult pentru a sprijini aceste eforturi făcute de statele naţionale, conform Agerpres.

Julian King şi-a exprimat solidaritatea cu victimele furtunii din Timişoara. "Vreau să vă spun că sunt foarte trist şi îmi pare rău pentru victimele furtunii oribile care a avut loc aseară la Timişoara şi în zonele limitrofe. Vă exprim solidaritatea din partea Bruxelles pentru aceste victime", a spus comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.