Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Julie Andrews, recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră din partea Institutului de Film American

biography.com
julie andrews

Actrița britanică Julie Andrews, vedeta lungmetrajului "Sunetul muzicii", va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului de Film American (American Film Institute), într-o gală care va avea loc pe 25 aprilie 2020, informează Associated Press, potrivit Mediafax.

Actriţa în vârstă de 83 de ani este cea de-a 48-a personalitate care primește premiul pentru întreaga carieră din partea American Film Institute.

Anul acesta, premiul i-a fost acordat actorului american Denzel Washington, iar printre personalităţile care au mai fost onorate astfel se numără Mel Brooks, Robert De Niro, Meryl Streep şi George Clooney.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

Julie Andrews a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood interpretând roluri memorabile în două musicaluri din anii 1960 - "Mary Poppins" şi "Sunetul muzicii/ The Sound of Music". Alături de Dick Van Dyke, Julie Andrews a interpretat în primul dintre aceste filme celebrul duet "Supercalifragilisticexpialidocious". Andrews este câştigătoare a premiului Oscar pentru rolul din filmul "Mary Poppins" (1964).

Andrews a jucat în peste 40 de filme de-a lungul carierei, printre care "Victor Victoria" (1982), regizat de regretatul ei soț, Blake Edwards, alături de care a mai colaborat la peliculele "10" (1979) și "S.O.B." (1981).

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Născută în 1935, în Marea Britanie, Julie Andrews a devenit mai întâi un star al scenei de teatru, atât la Londra, cât și pe Broadway - unde fusese nominalizată la premiile Tony, pentru rolurile din "Camelot" și "My Fair Lady" -, înainte să se afirme la Hollywood.

Andrews a jucat şi în filmul lui Garry Marshall "Pretty Princess" (2001), alături de Anne Hathaway, și și-a reluat rolul reginei Renaldi în "The Princess Diaries 2: Royal Engagement".

Anul acesta, Julie Andrews a primit Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneția.

De asemenea, a primit un Grammy pentru întreaga carieră în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.