Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate din cele 60.000 doze de vaccin anti-gripal au dost administrate în județ

vaccinare antigripala

Aproape jumătate din cele 60.000 doze de vaccin anti-gripal primite în judeţul Neamţ de la Ministerul Sănătăţii au fost administrate până acum, potrivit unui comunicat de presă, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

"În cadrul programului de imunizare antigripală pentru sezonul 2021-2022, DSP Neamţ a primit 60.740 de doze de vaccin antigripal, în 6 tranşe. Au fost administrate, până în prezent, 28.854 de doze, din care 3.472 în ultima săptămână. Nu au fost raportate reacţii adverse după vaccinările efectuate", precizează comunicatul DSP Neamţ.

Dozele furnizate în prima tranşă au fost destinate vaccinării copiilor în cabinetele medicilor de familie şi în instituţiile de ocrotire socială, fiind împărţite la solicitarea medicilor care au efectuat imunizarea.

Pentru vaccinarea persoanelor din celelalte categorii de risc au fost distribuite, într-o primă etapă, câte 40 de doze de vaccin, după care cantităţile de ser au fost suplimentate în funcţie de cerinţele medicilor de familie.

În sezonul 2021-2022 se utilizează vaccinurile Vaxigrip tetra şi Influvac tetra, ambele recomandate pentru profilaxia gripei la adulţi şi copii cu vârsta de peste 6 luni şi care asigură imunizarea activă împotriva a patru tulpini de virus gripal, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.