Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate din noua clădire a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, finanțată prin PNRR, a fost finalizată

PNRR

Lucrările la noua aripă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), avansează într-un mod susţinut, astfel că, la această dată, aproape jumătate din structură este ridicată, a anunţat miercuri managerul unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, cu ocazia unei vizite pe şantier.

La această vizită au luat parte, pe lângă jurnalişti, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în subordinea căruia se află spitalul, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă, conform Agerpres.

"Partea de structură, în momentul de faţă, este ridicată aproximativ 50%. Stadiul lucrărilor este mult mai mic, pentru că mare parte din lucrări vor fi pe interior, când începem să lucrăm la instalaţii - sunt foarte multe. Primul stâlp s-a montat în data de 4 septembrie, suntem în 25 octombrie, deci într-o lună şi un pic am ridicat 50% din structură", a spus Gabriel Lazany.

Preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat optimist în privinţa termenului de finalizare a lucrărilor şi crede că noua aripă a spitalului ar putea fi dată în folosinţă în primăvara anului 2025, cu câteva luni înainte de termenul prevăzut prin contract, care este luna august a acelui an.

Spitalul din Bistriţa a obţinut, prin PNRR, aproximativ 100 de milioane de euro, bani cu care va fi ridicată noua clădire, ce va găzdui inclusiv specializări medicale noi (cardiologie intervenţională, chirurgie vasculară, chirurgie buco-maxilo-facială, chirurgie plastică, recuperare neurologică, gastroenterologie intervenţională), la care se adaugă un proiect de digitalizare a unităţii spitaliceşti şi unul de reabilitare a vechii clădiri.

Managerul Gabriel Lazany a menţionat că reabilitatea clădirii principale va include, printre altele, construirea de grupuri sanitare în fiecare salon, sistem de fluide medicale la fiecare pat, sistem de ventilaţie, sistem de împrospătare a aerului în fiecare salon, sistem de umbrire a saloanelor cu jaluzele exterioare, toate lucrările urmând să fie făcute cu pacienţii înăuntru, printr-o reconfigurare a secţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.