Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jumătate dintre farmacii, în pericol de a fi ÎNCHISE: 'Majoritatea sunt niște bombe'

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Declaraţii incredibile ale unui oficial din Ministerul Sănătăţii. Mai mult de jumătate dintre farmaciile din ţara noastră sunt în pericol de a fi închise, avertizează Colegiul Farmaciştilor. Nu ar corespunde noilor norme privind spaţiul, puse în dezbatere de către ministerul Sănătăţii. Problema ar fi vestiarul, pentru care se impune o încăpere separată. Şefa direcţiei farmaceutice din minister vine cu afirmaţii grave: majoritatea farmaciilor sunt nişte bombe.

Citește și: Noroc de milioane! Cine este politicianul român care a câștigat la Loto 2,6 milioane euro

"Nu s-au respectat multe în autorizarea farmaciilor, din păcate. De către toată lumea. Sunt nişte bombe majoritatea! Îmi cer scuze că spun, dar sunt niște bombe.", spune un oficial din Ministerul Sănătăţii, conform TVR Şefa direcţiei farmaceutice din ministerul Sănătăţii a refuzat să-şi argumenteze declaraţia, foarte gravă, de la dezbaterea noilor norme pentru farmacii. Disputa a început după ce farmaciştii au reclamat impunerea unei încăperi separate pentru vestiar.

Citește și: Simona Halep face o mutare bombă! Cine va fi noul ei antrenor și cu cât va fi plătit de campioană

Câte farmacii din cele peste opt mii din ţară ar risca să se închidă dacă se aplică normele în forma actuală? Mai mult de jumătate din farmaciile din ţară nu au cum să se conformeze imediat acestor norme. Afacerile firmelor din sectorul farmaceutic au crescut cu un miliard de lei, anul trecut. S-au apropit de 17 miliarde de lei. Şi numărul angajaţilor din farmacii a depăşit pragul de 40.000 de oameni - un record pentru ultimii zece ani, potrivit datelor de la ANAF. Proiectul noilor norme prevede că autorizarea şi inspecţia farmaciilor trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene. Şi amenzile au fost majorate drastic: pot ajunge şi la o sută de mii de lei. Farmaciile prinse că exportă medicamente vor pierde autorizaţia, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.