Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker: Austria are obligaţia legală de a aplica acordul UE privind relocarea de refugiaţi

comisia europeana

Austria are obligaţia legală de a aplica acordul Uniunii Europene privind relocarea de refugiaţi, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, respingând cererea Vienei de a fi exceptată de la acord, relatează agenţia DPA. Guvernul austriac a anunţat săptămâna trecută că nu doreşte să participe la programul de repartizare de solicitanţi de azil pe teritoriul UE, argumentând că Austria are una dintre cele mai mari rate pe cap de locuitor din UE în materie de cereri de azil.

Într-o scrisoare adresată cancelarului austriac Christian Kern, Juncker a afirmat că numărul sosirilor de migranţi în Austria a scăzut semnificativ de la momentul de vârf al crizei migraţiei în 2015. ''Am totuşi încredere că Austria îşi va îndeplini obligaţiile legale şi că va începe relocarea (de migranţi) din Italia şi Grecia'', scrie Juncker.

Cu toate acestea, şeful executivului comunitar a lăsat deschisă posibilitatea unui compromis când a subliniat că Austria ar putea lua treptat numărul stabilit de 2.000 de solicitanţi de azil. Cota Austriei face parte dintr-un plan al UE din 2015 de relocare a până la 160.000 de persoane care au intrat în UE prin sudul Europei. ''Redistribuirea este o expresie a solidarităţii şi a unei împărţiri corecte a responsabilităţilor'', a mai spus Juncker, conform Agerpres.

Austria a primit 90.000 de migranţi în 2015, dar guvernul centrist a adoptat de anul trecut un demers tot mai restrictiv privind migraţia, reacţionând la opinia publică şi la sprijinul tot mai mare pentru extrema dreaptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.