Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker deplânge lipsa de ''progres' 'în discuțiile privind finanțarea Greciei

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a deplâns vineri lipsa unui 'progres' în discuțiile privind finanțarea Greciei, însă a 'exclus totalmente un eșec', informează AFP, potrivit Agerpres.

'Nu sunt mulțumit de evoluțiile din ultimele săptămâni, nu cred că am înregistrat suficiente progrese. Însă voi încerca să insist în vederea unei concluzii reușite', a declarat Juncker, care l-a primit vineri pe premierul grec Alexis Tsipras, la Bruxelles.

'Exclud totalmente posibilitatea unui eșec. Nu doresc un asemenea eșec, vreau ca europenii să ajungă la o înțelegere. Nu este momentul să fim divizați', a mai spus Juncker, în condițiile în care tensiunile sunt intense între Grecia și creditorii săi internaționali.

Un acord a fost încheiat la sfârșitul lui februarie în vederea prelungirii cu patru luni a programului de finanțare a Greciei în schimbul reformelor, însă acest proces a înregistrat mari întârzieri, în pofida nevoilor financiare urgente ale țării.

'Cred într-adevăr că putem rezolva în săptămânile următoare problemele pe care le avem', a dat asigurări Juncker, amintind totodată că CE nu este actorul principal în aceste negocieri și că deciziile ar trebuie să fie luate de Eurogrup.

'Voi veni cu propuneri pentru prietenul meu Alexis și vom vedea apoi ce va ieși din asta', a spus Juncker, la începutul acestei a doua întrevederi de la Bruxelles dintre el și Tsipras, după victoria stângii radicale în Grecia.

'Sunt optimist cu privire la faptul că avem voința politică pentru a găsi soluții la problemele noastre. Cu voință politică, totul este posibil', a spus, la rândul său, premierul grec.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.