Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker dezminte că ar intenţiona să demisioneze din solidaritate cu Schulz

Comisia Europeana

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker nu va demisiona, a declarat luni un purtător de cuvânt al CE, după apariţia unei informaţii în acest sens în revista germană Der Spiegel, relatează Reuters. 'Preşedintele nu va demisiona', a declarat oficialul european în cadrul unei conferinţe de presă în legătură cu informaţia apărută în Der Spiegel potrivit căreia Juncker a ameninţat că va demisiona dacă preşedintele Parlamentului European Martin Schulz va trebui să renunţe la postul său.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să facă alte comentarii în legătură cu declaraţiile atribuite lui Juncker, un fost premier luxemburghez de centru-dreapta care a format o alianţă strânsă cu social-democratul german Martin Schulz. Schulz, sprijinit de Juncker, are în vedere să obţină în ianuarie un al treilea mandat de 30 de luni în fruntea Parlamentului European, în pofida opoziţiei de centru-dreapta din legislativul UE care doreşte ca acesta să renunţe la funcţie pentru a face loc unui conservator. De asemenea, Schulz este avut în vedere pentru funcţia de ministru de externe în Germania, după ce Frank-Walter Steinmeier a fost propus candidat la funcţia de preşedinte al Germaniei. Schulz ar putea de asemenea să candideze din partea SPD împotriva Angelei Merkel la alegerile legislative din septembrie anul viitor.

Şi alţii au pus de asemenea în discuţie dacă Schulz ar trebui să renunţe la funcţie într-un moment de turbulenţă pentru Uniunea Europeană după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar. Dacă acest lucru se va întâmpla, toate cele trei principale instituţii UE vor fi conduse de centru-dreapta şi ar pune presiune asupra preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, care va prezida negocierile privind Brexitul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.