Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker i-a predat mandatul Ursulei von der Leyen: 'Aveţi grijă de Europa!'

juncker

Preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat-o vineri pe succesoarea sa în funcţie, nemţoaica Ursula von der Leyen, să aibă grijă de Europa, avertizând în acelaşi timp că este 'foarte preocupat' în legătură cu nerespectarea statului de drept, potrivit dpa, potrivit Agerpres.

'Îi voi spune (dnei von der Leyen) că trebuie să aibă grijă de Europa. Europa are nevoie să i se poarte de grijă', a declarat Juncker vineri presei în ultima sa apariţie la sediul Comisiei Europene înainte de a preda ştafeta oficial duminică. El a remarcat în acest context că nu va oferi niciun sfat public cu privire la modul de gestionare a problemelor.

'Europa este şi va rămâne iubirea vieţii mele. Europa este cel mai bun loc din lume în care poţi locui. Să fii născut în Europa de după război şi de după căderea Cortinei de Fier înseamnă să fi câştigat loteria vieţii', a declarat preşedintele CE la final de mandat Jean-Claude Juncker într-un elogiu adus bătrânului continent.

În acelaşi timp, Juncker s-a declarat 'extrem de preocupat' în legătură cu faptul că statul de drept nu este suficient de respectat în mai multe state membre ale UE.

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene a spus că este bucuros să părăsească acest post, menţionând că această funcţie 'nu este una dintre cele mai uşoare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.