Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Junior Achievement România şi Holcim România au derulat a doua ediţie a proiectului ABCdar Verde

quarrymagazine.com
Holcim

Junior Achievement (JA) România şi Holcim România au derulat, în perioada octombrie 2021-iunie 2022, a doua ediţie a proiectului ABCdar Verde, dedicat educării comportamentelor responsabile faţă de mediu, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.

La acesta au participat 647 de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, din 19 şcoli din judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Dâmboviţa, Mureş şi Prahova.

Alături de profesori şi voluntarii Holcim România, elevii au explorat resursele de mediu specifice zonelor în care locuiesc, tipurile de poluare şi deşeuri frecvent întâlnite, precum şi cauzele şi efectele acestora. Ei au fost încurajaţi să identifice soluţii pentru a reduce problemele de mediu şi să acţioneze responsabil pentru a transforma aceste soluţii în acţiuni ce pot contribui la calitatea mediului şi a vieţii, potrivit Agerpres.ro.

Scopul proiectului ABCdar Verde este de a-i ajuta pe elevi să înţeleagă rolul important pe care fiecare tip de resursă îl are în activităţile cotidiene, dar şi rolul pe care ei înşişi îl au în protejarea resurselor.

Un rol important în desfăşurarea proiectului l-au avut cei 31 de profesori şi şapte voluntari Holcim România.

"Implicarea ca voluntar într-un astfel de proiect aduce o altă abordare, activităţi inedite, un impact mai mare al informaţiei şi extinderea orizontului de cunoaştere. A fost o experienţă nouă şi provocatoare din punct de vedere emoţional; am avut trac, dar am reuşit să îl depăşesc. Doamna profesoară mi-a oferit un sprijin foarte bun, ajutându-mă să comunic mai uşor cu copiii", a spus Sorina Maria Tatu, voluntar în cadrul Şcolii Gimnaziale Corbii Mari, Dâmboviţa.

ABCdar Verde este a doua iniţiativă educaţională dezvoltată de Junior Achievement şi Holcim. Din 2015 şi până în prezent, aproximativ 5.000 de elevi de şcoală primară şi gimnaziu au participat la activităţile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat.

Junior Achievement (JA) România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a JA Worldwide USA şi JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie antreprenorială, economică, financiară şi STEM, de orientare profesională, sănătate şi dezvoltare a abilităţilor pentru viaţă, programele sale fiind urmate în 40 de ţări din Europa şi peste 100 din lume. În România, programele JA de tip "learning by doing" şi "project based" sunt urmate anual de peste 240.000 de elevi şi studenţi din peste 1.700 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri. În 2022, organizaţia a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume şi a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor). În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1700 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.