Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist eliberat din închisoare, după de a stat 94 de zile în greva foamei

inchisoare

Israelul l-a eliberat joi pe jurnalistul palestinian Muhammad al-Qiq care a fost în greva foamei timp de peste trei luni, a informat un corespondent al agenţiei France Presse. 

Muhammad al-Qiq şi-a regăsit familia în oraşul natal Dura, în apropiere de Hebron - în sudul Cisiordaniei ocupate -, după eliberarea sa din închisoare în sudul Israelului. 

"Această victorie demonstrează că ocupaţia este fragilă (...) şi se adaugă numeroaselor victorii pe care poporul palestinian le va obţine cu mai multă rezistenţă", le-a declarat el reprezentanţilor presei, transmite agerpres.ro

În urma unui acord cu statul evreu, jurnalistul a acceptat în februarie să se hrănească după 94 de zile de greva foamei pe care a început-o pentru a protesta faţă de ţinerea sa în detenţie fără proces şi a acuza "tortura şi tratamentele inumane la care a fost supus în timpul interogatoriului", a subliniat o organizaţie palestiniană de apărare a prizonierilor, Addameer.

SCENARIU sumbru din servicii: Deturnarea unor manifestatii provocate (presa)

Muhammad al-Qiq a fost arestat în noiembrie la domiciliul său din Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi plasat în detenţie administrativă, o măsură extrajudiciară ce permite Israelului să ţină închişi suspecţi fără proces sau punere sub acuzare pentru şase luni care pot fi reînnoite pe termen nelimitat. 

El a fost acuzat de securitatea internă israeliană că este membru activ al organizaţiei islamiste Hamas, considerată ca "teroristă" de către Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană, însă reporterul în vârstă de 34 de ani al canalului saudit de televiziune Almajd susţine că se dedică numai jurnalismului. 

Cazul său a fost mediatizat pe larg, iar ONU şi-a exprimat preocuparea în legătură cu el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.