Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist, în greva foamei şi a setei pentru demisia lui Oprea: 'Un subom nu poate fi demnitar'

veress greva

La şase zile după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, aflat în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, jurnalistul Robert Veress, redactor-şef al cotidianului Puterea, a intrat în greva foamei şi a setei. Cu o pancartă şi un caiet, jurnalistul stă în faţa Guvernului şi îi cere premierului Victor Ponta să-l demită pe ministrul de Interne.

"Greva foamei şi a setei, pentru că un subom nu poate fi demnitar", scrie pe pancarta jurnalistului, alături de o explicaţie mai detalită: "În seara zilei de 20 octombrie 2015, polişistul Bogdan Cosmin Gigină a suferit un accident de circulaţie în urma căruia şi-a pierdut viaţa. Poliţistul era la datorie, în sensul că însoţea maşina în care se deplasa vicepremierul României şi totodată ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Deşi s-a încercat de la bun început muşamalizarea cazului, sperăm într-o anchetă corectă care să stabilească toate circumstanţele accidentului şi responsabilităţile pentru producerea acestuia şi moartea lui Bogdan Cosmin Gigină. Până atunci, însă, avem o certitudine: Gabriel Oprea şi-a pierdut calitatea de om, dacă a avut-o vreodată, în momentul în care şi-a părăsit camaradul, subordonatul, părăsind locul accidentului, fapt confirmat de mai mulţi martori şi necontestat de nimeni (textul a fost scris înainte de declaraţia de azi a vicepremierului). Ar fi trebuit să se dea jos din maşină pentru a coordona operaţiunile de salvare de la faţa locului şi pentru a rămâne alături de poliţistul căzut. Din acest motiv îi solicit premierului Victor Ponta să îl demită pe vicepremierul şi ministrul de Interne Gabriel Oprea. Despre demisie, care este un act de onoare, este limpede că nu poate fi vorba. Oricum, faptul a fost confirmat de atitudinea lui Gabriel Oprea şi a colegilor săi în timpul scurs de la producerea tragediei."

Vezi şi: Oprea se împuşcă singur în picior: Cum contrazice comunicatul poliţiei

Robert Veress are şi un caiet pe care strânge semnături pentru demiterea vicepremierului. Luni, la ora 14, la două ore de la intrarea în grevă, redactorul-şef al ziarului Puterea avea 30 de semnături strânse.

"Din punctul meu de vedere, sunt şanse foarte mari ca Oprea să fie demis înainte ca ceva foarte grav să mi se întâmple mie. Estimez că undeva în cursul zilei de mâine se va întâmpla acest lucru. Nu este vorba de vreo toană de-a mea, de o isterie. Este pur şi simplu o linie de demarcaţie pe care vreau să o trasez. Nu ne putem permite să avem în fruntea Guvernului miniştri care nu mai sunt oameni, şi-au pierdut această calitate. Vicepremierul Oprea a demonstrat chiar şi astăzi că şi-a pierdut calitatea de om, dacă a avut-o vreodată. Eu sunt aici pentru a spune că nu vreau ca un neom să fie în fruntea Guvernului. Voi rămâne aici în permanenţă până când ceva se va întâmpla", a declarat Robert Veress, pentru STIRPESURSE.RO.

Vezi şi: LOVITURĂ Primul sindicat din Poliție care iese din rând: Gigină a murit absurd din cauza lui Oprea

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.