Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalist TVR, martor ocular la scandalul de la naționala de hochei: Eu nu i-am văzut pe jucători cântând imnul respectiv. Reacția din țară mi se pare exagerată

hochei

Emil Hossu-Longin, jurnalist TVR, a fost martor ocular la momentul care a inflamat spiritele după meciul de hochei Ungaria-România. „Eu nu i-am văzut pe jucători cântând imnul respectiv. Ei doar au stat în fața galeriei când se fredona acel cântec, e o tradiție a lor, nu ceva provocator", spune el.

Un singur ziarist român a fost acreditat la CM de hochei din Slovenia: Emil Hossu-Longin, jurnalist de sport cu 32 de ani de experiență și un foarte bun cunoscător al hocheiului. El a asistat la cele 4 înfrângeri ale naționalei României, dar și la momentul care avea să declanșeze în țară un scandal teribil.

"Jucătorii noștri au rămas pe gheață la final și au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Nu trebuia să se întâmple așa ceva!", a comentat pentru Gazetă președintele Federației, după ce, ieri, ecourile fuseseră stârnite și în zona politică de intervenția vicepremierului Grindeanu: "Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor".

"Interpretarea lor e o exagerare. Sigur, se poate discuta despre anumite sensibilități, dar nu cu argumente politice. E o chestie sportivă și ar trebui rezolvată tot de organismele sportive. Hocheiștii români de etnie maghiară n-au asistat la acel moment al galeriei ca să inflameze spiritele. Cântecul ăla se cântă de 20 de ani, e o tradiție a lor. Am vorbit și cu jucătorii români din lot. Ei au ales să meargă la vestiare, dar nimeni nu i-a înjurat că n-au stat pe gheață, iar ei nu s-au simțit deranjați că ceilalți au rămas. Este o obișnuință transferată de la cluburi la națională. Atâta tot! Prin urmare, reacția din țară mi se pare exagerată", a spus jurnalistul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.