Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista arestată la București: E suspectată de terorism

O jurnalista de origine turca, de la un post de televiziune belgian, suspectata de terorism, a fost arestata la Bucuresti.

Autoritatile de la Ankara au cerut ajutorul politiei din intreaga Europa pentru ca atunci cand va fi prinsa sa fie extradata in Turcia, deoarece este banuita ca ar avea legaturi cu grupari teroriste kurde. In replica, tanara sustine ca e vorba despre o confuzie si cere sa fie eliberata, ca sa poata merge acasa.

Citește și: Gigi Becali, veste proastă: A pierdut procesul și a fost condamnat

Bilgin Zulfyie, alias Denise, are 37 de ani si este pe lista posibililor teroristi vanati de autoritatile din Turcia. Reporter in Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limba kurda, femeia a fost incatusata de politistii romani in urma cu aproape doua saptamani. In sistemul de alerta de Interpol numele ei aparea pe lista rosie si ar trebui extradata la Ankara urgent.

Citește și: Victor Ponta a fost PĂRĂSIT: Premierul a rămas SINGUR

Abia intrase in Romania impreuna cu doi prieteni si ar fi intentionat sa mearga in vacanta in Grecia. Doar ca politistii bulgari din Vidin i-ar fi obligat sa se intoarca in Romania, pentru ca unul dintre tovarasii ei de drum ar fi avut interdictia de a intra in Bulgaria.

Citește și: Ofițerul care l-a numit ”turnător” pe Traian Băsescu: Da, Voiculescu a furat banii statului

In fata judecatorilor instantei supreme pe care i-a implorat sa o elibereze, jurnalista a declarat ca este victima unei confuzii. Ca autoritatile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucreaza in Turcia si care, culmea, ar avea acelasi nume de familie si ar fi nascuta in acelasi oras. Singura diferenta dintre ele ar fi varsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tanara. O versiune respinsa categoric de politia romana care afirma ca tinerei i-au fost verificate amprentele.

Citește și: Avocat: Sorin Oprescu MOARE

Timp de doua ore si jumatate, cat a stat aici jurnalista din Belgia, instanta suprema a aratat ca o fortareata, suspecta de terorism fiind monitorizata nu doar de ofiterii de la arestul politiei, ci si de un impresionant dispozitiv de securitate de la serviciul de interventii si actiuni speciale.

Curtea de apel Craiova va decide peste o luna daca jurnalista va fi extradata in Turcia, anunță PRO TV.

Citește și: Scandal cu Sorin Oprescu: Transferul la spital a fost ANULAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.