Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista care a apărut într-un sextape cu ex-premierul Vlad Filat, reținută în Dubai: Olga Roman era căutată de Interpol de patru ani

olga roman

Olga Roman, jurnalista care a apărut într-un sextape cu ex-premierul Vlad Filat, tot ea fiind căutată de mai bine de patru ani de Interpol, a fost reținută de către poliția din Dubai. Olga Roman a fugit din țară, după ce în anul 2015, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la cererea procurorilor anticorupție a eliberat pe numele său un mandat de arest pentru 30 de zile. Aceasta era cercetată penal pentru depoziţii false oferite anchetatorilor şi spălare de bani, potrivit deschide.md.

Sursele Deschide.MD, din cadrul MAEIE, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, Olga Roman a fost reținută de către poliția din Dubai și escortată la Muraqqabat Police Station, însă aceasta nu a solicitat ajutorul Ambasadei R.Moldova, dar a apelat la autoritățile diplomatice ale României.

Citește și: Mutare în forță împotriva lui Traian Berbeceanu! Cine sare la gâtul său

Potrivit unei scrisori oficiale prin care MAEIE a informat Procuratura Generală despre acest fapt, în posesia căreia a intrat Deschide.MD, Ambasada Republicii Moldova din Abu-Dhabi a fost sesizată de către Consulul General al României în Dubai despre faptul că Olga Roman a fost reținută în data de 10 noiembrie, dar și despre faptul că Roman a reuzat comunicarea cu Ambasada R.Moldova sau asistență de orice gen, dornind să fie reprezentată de autoritățile române.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a confirmat informația pentru Deschide .MD și a declarat că:

Citește și: Teodorovici îi cere demisia lui Cîțu de la ministerul de Finanțe:’A sabotat cursul de schimb’

„Procuratura Generală a fost informată de către consulul general al României în Dubai despre faptul că Poliția din Dubai a reținut-o pe cetățeana Moldovei și a României, dna Olga Roman.Motivul reținerii este urmărirea internațională în legătură cu dosarul intentat de autoritățile de la Chișinău privind infracțiunea de spălare de baniA fost inițiată procedura de traducere a documentelor, pentru solicitarea extrădării ei autorităților din Moldova”, ne-a spus Gaitur.

Anterior, presa a scris că după ce a făcut declarații în dosarul ex-premierului Vlad Filat, Olga Roman a dat bir cu fugiții în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgani-Pervomaisc la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Roman a fost ajutată să fugă din țară de către Veaceslav Beț, fostul șofer a lui Vlad Filat, care la fel ar figura în dosarul penal al ex-premierului, pentru că ar fi înregistrat fictiv pe numele său mai multe bunuri ale politicianului. Ulterior, din Ucraina, Olga Roman care deja fusese anunțată în căutare internațională, a fugit în România, iar mai apoi a ajuns în Olanda.

Citește și: Dan Barna trece la atac: ‘Are un tupeu special. Îl sfătuiesc să rămână în barca lui’

Totodată, este de menționat că după ce a fugit din țară, ofițerii CNA au sechestrat un automobil de marca Porsche Cayenne care ar fi fost cumpărat de către Vlad Filat pentru Olga Roman. Cei doi au avut o relaţie amoroasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.