Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalişti de la The Wall Street Journal lăaţi fără acreditări de China pentru titlul dat unui material

The Wall Street Journal (WSJ)

Guvernul chinez a anunţat miercuri că retrage acreditările de presă pentru trei jurnalişti de la The Wall Street Journal (WSJ) din cauza unui titlu apărut în cotidianul american pe care Beijingul îl consideră drept rasist, informează AFP, citata de news.ro.

Purtătorul de cuvânt al minsiterului chinez al Afacerilor externe, Geng Shuang, a explicat presei că titlul editorialului publicat pe 3 februrie ("China este cu adevărat omul bolnav al Asiei") era "discriminatoriu" şi "senzaţionalist". El a reproşat WSJ că nu şi-a prezentat scuzele cerute de Beijing.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Josh Chin, Chao Deng, ambii cetăţeni americani şi australianul Philip Wen au fost rugaţi să părăsească ţara în cinci zile, potrivit WSJ.

Oficialii chinezi au anunţat miercuri că se opun cu fermitate noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entităţi mediatice controlate de guvernul şi Partidul Comunist chinez, caracterizându-le "inacceptabile", potrivit AFP.

"SUA s-au lăudat întotdeauna cu libertate presei. Dar se amestecă în buna funcţionare a mass-media chineze din SUA şi le perturbă activitatea", a afirmat Geng Shuang. "Ne rezervăm dreptul de a da replica (SUA) în cadrul acestui caz", a spus el.

Cele cinci grupuri media, agenţia de presă Xinhua, televiziunea publică anglofonă CGTN, China Radio, China Daily şi Cotidianul Poporului, vor fi nevoite să obţină aprobarea departamentului de Stat american pentru a cumpăra proprietăţi în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.