Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliști indieni sunt acuzați într-o plângere penală că nu au prezentat corect un conflict

SunPhoto
india steag

Autoritățile din India au depus plângere penală pe numele unor jurnaliști acuzați că au prezentat în mod eronat conflictele interetnice din statul Manipur.

Poliția indiană din statul Manipur a depus plângere penală împotriva a patru jurnaliști, acuzându-i de denaturarea faptelor într-un reportaj despre ciocnirile violente dintre două grupuri etnice la începutul acestui an, potrivit Reuters, conform mediafax.

Este vorba despre patru jurnaliști cunoscuți care au publicat un reportaj prin care susțineau că „există indicii clare că liderii statului au devenit partizani în timpul conflictului". În replică, liderul Manipurului, N. Biren Singh, i-a acuzat pe jurnaliști că prin articol au încercat să „provoace ciocniri".

Clubul de Presă din India, cu sediul la New Delhi, a cerut retragerea acuzațiilor, afirmând că „aceasta este o tactică de forță a guvernului care echivalează cu o intimidare a organismului mediatic".

Cel puțin 180 de persoane au fost ucise în Manipur, după ce în luna mai au izbucnit violențe între membrii grupului etnic majoritar Meitei și comunitatea minoritară Kuki.

În acest an, India a coborât 11 poziții, ajungând pe locul 161 în clasamentul mondial al libertății presei, care este întocmit de grupul non-profit Reporteri fără frontiere. Guvernul indian respinge acuzațiile și susține că India are o presă liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.