Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnaliştii Cumhuriyet nu au voie să comunice cu nimeni din exteriorul penitenciarului

Zece jurnalişti şi membri ai conducerii cotidianului antiguvernamental turc Cumhuriyet aflaţi în detenţie nu pot primi cărţi şi nu pot trimite sau primi scrisori, ceea ce constituie o încălcare a legilor din Turcia, a anunţat un parlamentar din Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune de opoziţie turcă, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

Deputatul Mahmut Tanal i-a vizitat în închisoare pe jurnaliştii respectivi de la Cumhuriyet - printre care editorialişti şi un caricaturist. Aceştia au fost arestaţi în această lună pentru acuzaţii legate de terorism.

Erdogan pregăteşte legea prin care va deveni SULTANUL Turciei

Peste 120 de jurnalişti se află în prezent în închisorile din Turcia, pe fondul represaliilor efectuate de autorităţile de la Ankara după tentativa de puci din 15 iulie. De asemenea, în cadrul acestei campanii au fost închise 170 de ziare, posturi de radio şi televiziune şi site-uri de ştiri.

''Moralul lor este ridicat. Singurul motiv de îngrijorare al colegilor este acela că jurnaliştii din detenţie nu primesc cărţi'', a afirmat Tanal.

El a reluat un mesaj transmis de Murat Sabuncu, directorul executiv al Cumhuriyet aflat acum în închisoare, cu privire la recenta rezoluţie nonlegislativă a Parlamentului European prin care se cere suspendarea negocierilor dintre Bruxelles şi Ankara privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

''Turciei nu trebuie să i se interzică aderarea la UE. Această situaţie ar afecta ţara din perspective economică şi juridică'', se menţiona în mesajul respectiv.

Fostul redactor-şef al Cumhuriyet, Can Dundar, trăieşte în exil în Germania după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru relatările sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.