Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalistul și scriitorul Daniel Uncu, despre reportajul Recorder: 'O însăilătură jalnică. Am rămas cu certitudinea amară a unei făcături vădit părtinitoare'

Facebook
daniel uncu

Un reportaj publicat pe site-ul recorder.ro, catalogat drept manipulator de elita intelectuală, a stârnit vâlvă în mediul online între politicienii USR și votanții acestora, recunoscuți anti-clericali, îndeosebi anti-ortodoxie și ortodocși.

Daniel Uncu, jurnalist și scriitor, consideră că materialul prezentat de recorder.ro este ”o însăilătură jalnică”. ”Printre enorm de multe fonfleuri și inadvertențe și gafe și scăpări, producția Recorder suferă de precaritate probatorie în sens jurnalistic. Este circumstanțiala, declarativa, subiectivă , lipsită de obiectivitate și de aceea de forță argumentativa.”, punctează cel a condus mai multe redacții, fiind licențiat în jurnalism și științele comunicării, cu studii în drept, master în științe politice și specialist în PR si comunicare politică.

Citește și: Primul lider politic, despre reportajul Recorder: 'Nu îmi amintesc un atac mai violent la adresa ei decît cel declanșat de useriști și de slugile lor din presă'

”Am urmărit cu atenție presupusul numit reportaj însăilat de Recorder, referitor la o presupusă poveste de corupție în care ar fi implicat BOR.

Ca ziarist cu state vechi de plată, singura concluzie pe care o trag este că un asemenea material nu trece proba jurnalismului de investigație, sub nici o formă. Căci, printre enorm de multe fonfleuri și inadvertențe și gafe și scăpări, producția Recorder suferă de precaritate probatorie în sens jurnalistic. Este circumstanțiala, declarativa, subiectivă , lipsită de obiectivitate și de aceea de forță argumentativa.

La final, am rămas cu certitudinea amară a unei făcături vădit părtinitoare.

Aversiunea sau chiar ura față de BOR nu sunt probleme grave în sine. Până la urmă, oricine poate urî pe oricine. Un bun creștin știe, tocmai de aceea, să iubească păcătosul și să repudieze păcatul.

Citește și: Avocata Ingrid Mocanu aruncă în aer reportajul manipulator de la Recorder:Nici ăla cu valiza găsită cu documentele/pozele lui Dragniiia n-a fost atât de penibil

Aversiunea față de BOR, alimentată de asemenea aranjamente media poate deveni toxică și deconstructivista, doar dacă este cuplata la puterea politică. Iar, atunci când sursa puterii politice este considerată singurul izvor de adevăr, avem de a face cu o ideologie a dictaturii. În cazul nostru, a unei dictaturi corectă politic, neomarxista. O ideologie a urii împotriva credinței , împotriva bisericii, împotriva credinciosului, împotriva clerului.

În ceea ce mă privește, drumul către asanarea morală a societății noastre nu are sub nici o formă cum să fie pavat cu asemenea scremete pârât jurnalistice. Și, indiferent de propaganda Noii Stângi, este imposibil de imaginat starea de libertate întru adevăr a românilor, care să ignore Biserica.

Așa cum este ea, cu toate bunele și cu mai puțin bunele ei...”, a transmis, pe Facebook, Daniel Uncu.

Citește și: Vasile Bănescu, reacție dură la reportajul Recorder: 'Un decerebrat anticlericalism, o patologică fobie la BOR' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.