Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția din Turcia a decis confiscarea averilor unor jurnaliști cunoscuți

erdogan caricatura presa

Un tribunal turc a dispus joi confiscarea bunurilor a 54 de jurnalişti acuzaţi de legături cu reţeaua clericului musulman Fethullah Gulen, pe care preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl consideră responsabil pentru lovitura de stat eşuată din luna iulie, transmite agenţia EFE.

Instanţa a decis să se confişte toate bunurile imobile, vehiculele, conturile bancare, acţiunile la bursă şi participaţiile deţinute în societăţi de respectivii jurnalişti, unii dintre ei fiind în arest preventiv, scrie agerpres.ro.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Printre cei vizaţi de această hotărâre se numără şi ziarişti foarte cunoscuţi în Turcia, cum este Ekrem Dumanli, fost redactor-şef al cotidianului gulenist 'Zaman', cea mai citită publicaţie turcă înainte să fie închisă în urma puciului, sau Bullent Kenes, care a deţinut aceeaşi funcţie la publicaţia soră în limba engleză 'Today's Zaman'.

În virtutea stării de urgenţă decretate după tentativa de lovitură de stat, autorităţile au dreptul să confişte bunuri şi să restrângă posibilitatea celor acuzaţi de a ataca în justiţie această practică.

Citește și: Bomba lui Iohannis : “Desemnarea va avea loc dupa Craciun !”

La ora actuală 128 de ziarişti se află în detenţie în Turcia, condamnaţi sau în arest preventiv, majoritatea fiind arestaţi după puciul din seara de 15 iulie. Peste 50 dintre reporterii şi redactorii arestaţi au lucrat pentru cotidiane, agenţii sau televiziuni ce aparţin imperiului mediatic al lui Gullen, în timp ce alţi 30 provin din cercurile stângii prokurde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.