Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Ştefan, după apariţia proiectului Superligii europene: Ligile profesioniste vor putea analiza perspectiva câştigării independenţei totale de federaţii

www.sport.hotnews.ro
justin Stefan, secretar LPF

Secretrarul general al LPF, Justin Ştefan, consideră că UEFA este vinovată de apariţia poiectului superligii europene şi crede că, după acaestă mişcare, ligile profesioniste vor putea analiza perspectiva câştigării independenţe totale de federaţiile naţionale, potrivit news.ro.

Câteva idei la cald despre proiectul Superligii europene:

1. Principalul for vinovat pentru că s-a ajuns aici este UEFA. De ce? Pentru că prin crearea Champions League s-a mărit prăpastia dintre bogaţi şi săraci. În acest fel era previzibil că Superliga europeană va deveni, la un moment dat, pasul natural al celor bogaţi, interesaţi să creeze un nou produs de divertisment şi să-şi crească astfel veniturile. Cine mai crede în poveştile frumoase despre amatorism şi valorile sportului nu mai este în pas cu vremurile unei comercializări excesive a produselor sportive.

2. Din această mişcare, ligile profesioniste vor putea analiza perspectiva câştigării independenţe totale de federaţiile naţionale, mai ales în măsura în care forul european, şi implicit federaţiile naţionale, nu vor reuşi să iasă învingători din această revoltă.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

3. Rămâne de văzut care va fi reacţia fanilor şi cum vor reuşi cele 12 cluburi disidente să comunica cu aceştia în perioada imediat următoare. În plus, cred că ligile de care aparţin aceste cluburi vor fi puse în situaţia unei alegeri dificile: o primă liga spaniolă cu sau fără Real Madrid, Ateltico Madrid şi Barcelona? O primă liga engleză cu sau fără Manchester United, City, Liverpool, Arsenal, Chelsea sau Totenham? O primă ligă italană fără Inter, Juventus sau AC Milan?

4. Solidaritatea dintre UEFA, federaţii şi ligi s-ar putea rupe în măsura în care interesele financiare ale ligilor naţionale vor fi grav afectate prin restructurarea parteneriatelor cu distribuitorii media. Excluderea disidenţilor din ligile naţionale va crea o presiune uriaşă asupra contractelor de drepturi media, mai ales că aceştia generează audienţe uriaşe pentru competiţia internă.

5. Cluburile disidente au o comunitate globală de fani, nu doar una locală, aşa încât o reacţie negativă din partea comunităţilor locale de fani s-ar putea să nu fie suficientă pentru a le întoarce din drum. Este un meci interesant între curentul globalist şi cel naţionalist", a scris Ştefan, pe Facebook.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Înainte ca iniţiativa celor 12 să fie făcută publică oficial, UEFA a reacţionat dur, printr-un comunicat comun, semnat şi de federaţia engleză, Premier League, federaţia spaniolă, LaLiga, federaţia italiană şi Lega Serie , precizând că jucătorii care ar urma să participa la o astfel de superligă ar putea fi suspendaţi din competiţiile internaţionale organizate sub egida forului european şi a FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.