Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau denunţă amplificarea agresivităţii faţă de personalităţile publice

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a denunţat miercuri amplificarea agresivităţii şi a violenţelor faţă de personalităţi politice şi jurnalişti, în special femei, după ce Chrystia Freeland, numărul doi al guvernului, a fost agresată verbal, potrivit AFP.

Sâmbătă, un bărbat a agresat-o verbal pe şefa adjunctă a guvernului, urmând-o când ea se îndrepta spre un lift într-o deplasare la Alberta (vest). I s-a strigat "Plecaţi din această provincie!" sau "Trădătoare", conform unei înregistrări video difuzate pe reţelele de socializare, care a atras numeroase condamnări din partea clasei politice, potrivit Agerpres.

Jandarmeria Regală a Canadei (GRC, poliţia federală) a deschis o anchetă.

Justin Trudeau a deplâns înmulţirea ameninţărilor la adresa personalităţilor publice, în special a "femeilor în poziţie de putere, indiferent dacă este vorba de parlamentari sau jurnalişti".

"Este un lucru care trebuie să ne îngrijoreze profund ca democraţie", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Guvernul liberal al lui Justin Trudeau susţine că duce o politică feministă.

Şeful guvernului şi-a exprimat îngrijorarea ca dezbaterea politică să nu devină "mai înverşunată, mai agresivă" în Canada, făcând apel la "responsabilitate" din partea liderilor diferitelor partide canadiene.

Potrivit lui Trudeau, înmulţirea agresiuni şi amplificarea "toxicităţii" sunt legate "de modul în care se poartă dezbaterile în parlament" şi de "cuvintele" pe care şi la aruncă parlamentarii între ei.

Sunt în analiză opţiuni privind întărirea securităţii ministerelor, cum ar fi prezenţa unor bodyguarzi, a precizat Trudeau, reamintind că ţara sa rămâne una "paşnică".

"Trebuie să ne asigurăm că oamenii care îşi fac treaba şi care îşi servesc comunitatea şi ţara, inclusiv la cele mai înalte niveluri, se simt în securitate şi nu sunt îngrijoraţi în legătură cu familia lor", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.