Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau este îngrijorat în legătură cu ofensiva planificată de Israel în Rafah

www.thestar.com
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau și-a exprimat luni îngrijorarea în legătură cu ofensiva planificată de Israel, informează Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat să facă o ofensivă în Rafah, în extremitatea sudică a Fâșiei Gaza, unde mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului s-au refugiat pentru a scăpa de un asalt israelian mai la nord.

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe Netanyahu luni, că o operațiune militară israeliană în Rafah ar adânci anarhia în Gaza și au convenit ca echipe din fiecare parte să se întâlnească la Washington pentru a discuta acest lucru, potrivit Casei Albe.

Citate cheie

"Prim-ministrul a împărtășit îngrijorarea sa în legătură cu ofensiva planificată de Israel în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza și cu implicațiile umanitare grave pentru toți civilii care se refugiază în zonă", a declarat biroul lui Trudeau într-un comunicat.

Legislatorii canadieni au fost puși luni să voteze o moțiune fără caracter obligatoriu care susține crearea unui stat palestinian și care a atras condamnarea Israelului.

Biroul lui Trudeau a adăugat că acesta "a subliniat importanța reînnoirii eforturilor pentru o soluție cu două state".

Comentând moțiunea parlamentară canadiană într-o postare pe X după convorbirea cu Trudeau, Gantz a declarat că "recunoașterea unilaterală (a unui stat palestinian), în special după 7 octombrie, este contraproductivă".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.