Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau promite din nou înăsprirea controlului asupra armelor

Sportsnet
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau, candidat pentru a fi reales în această funcţie, a reiterat duminică, la o zi după un nou schimb de focuri, că va înăspri controlul asupra armelor dacă va fi reales la conducerea Canadei, la 21 octombrie, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

"Am făcut multe în ceea ce priveşte controlul armelor de foc în timpul mandatului nostru, însă recunoaştem că există mai multe alte măsuri de pus în aplicare şi noi o vom face" dacă liberalii vor fi realeşi în alegerile legislative, a dat asigurări Justin Trudeau în timpul unei deplasări de campanie în Ontario. 

Premierul a reacţionat astfel la un schimb de focuri survenit cu o zi înainte în Mississadua, oraş situat la periferia Toronto, incident ce s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi.

Citește și: Furtuna tropicală Humberto a devenit uragan de categoria 1 şi s-a îndepărtat de coastele SUA şi Bahamas

În urmă cu o lună, el a promis deja noi măsuri pentru controlul armelor de foc, în timpul unei deplasări la Toronto, metropolă din Canada lovită de mai multe luni de o amplificare a violenţelor cu arme. "Abia aşteptăm să dezvăluim un proiect pentru a continua controlul asupra armelor şi a investi pentru a face cartierele noastre mai sigure, şi exact aceasta vom şi face" în timpul unui eventual al doilea mandat, a dat asigurări atunci premierul canadian, după o întrevedere cu primarul oraşului Toronto, John Tory. 

Capitala economică a Canadei a cunoscut mai mult de 270 de schimburi de focuri de armă de la începutul anului, în creştere comparativ cu cele circa 250 de acum un an în aceeaşi perioadă. 

Chiar dacă violenţa cu arme de foc nu atinge nivelul din SUA, problema ar urma să se impună drept una dintre marile mize ale campaniei electorale, în care Justin Trudeau este dat în sondaje pe poziţii de egalitate cu candidatul conservator Andrew Scheer. 

Ultimul guvern conservator al Canadei, condus de Stephen Harper, a abolit în 2012 obligaţia pentru canadieni de a înregistra carabinele şi armele lor de vânătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.