Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau vizitează militarii canadieni din Letonia

National Post
Justin Trudeau

Premierul Justin Trudeau va face o vizită militarilor canadieni din Letonia, înaintea summitului NATO de la Bruxelles, de săptămâna viitoare, informează Xinhua. Va fi prima vizită bilaterală în Letonia a unui prim-ministru al Canadei, menţionează agenţia, preluată de agerpres

Potrivit unui comunicat al cabinetului premierului, publicat marţi, Trudeau se va întâlni la Riga cu omologul său leton, Maris Kucinskis, şi cu preşedintele Letoniei, Raimonds Vejonis.

Canada comandă grupul de luptă multinaţional al NATO pentru prezenţa militară avansată din Letonia, iar comunicatul citat arată că pentru Trudeau va fi o ocazie de a reafirma angajamentul ţării sale faţă de securitatea euro-atlantică.

Participarea la misiunea "Enhanced Forward Presence" constituie cea mai importantă staţionare de durată a militarilor canadieni în Europa din ultimul deceniu, arată Xinhua.

Potrivit unor informaţii din presă, preluate de aceeaşi agenţie, preşedintele Statelor Unite i-a scris lui Trudeau o scrisoare în care se referă la "frustrarea în creştere" a americanilor faţă de canadieni, provocată de faptul că aceştia nu şi-au majorat cheltuielile pentru apărare, aşa cum au promis. Trump a adresat mesaje similare şi altor state membre NATO, printre care Belgia, Germania şi Norvegia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.