Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia algeriană a dispus deschiderea unei anchete după linşarea unui bărbat acuzat că ar fi piroman

realitateadealba.net
piroman

Justiţia algeriană a dispus joi deschiderea unei anchete asupra circumstanţelor morţii unui bărbat, acuzat că este piroman de mulţimea care l-a linşat, într-o regiune afectată de incendii grave, relatează AFP.

Înregistrări video difuzate pe reţelele sociale arată "o mulţime furioasă" omorând în bătaie un bărbat, după ce acesta a fost acuzat că e piroman, a denunţat ONG-ul Amnesty International, care le-a cerut autorităţilor "să-i traducă pe responsabili în justiţie".

Într-un comunicat, ministerul public a afirmat că autorii unui astfel de act, dacă se va adeveri, "vor primi o pedeapsă severă, în conformitate cu legile Republicii, pentru ca această crimă odioasă să nu rămână nepedepsită".

Vizionate de AFP, înregistrările video arată un bărbat bătut de un grup de persoane, apoi un cadavru incendiat filmat de mai multe persoane, potrivit Agerpres.ro.

Locuitorii din Miliana, localitate aflată la 120 km de Alger, şi-au exprimat indignarea pe reţelele sociale faţă de acest "atac brutal", identificând victima drept Jamal Ben Ismail, de 38 de ani, originar din oraşul lor.

Linşajul s-ar fi produs la Larbaa Nath Irathen, oraş situat în prefectura Tizi Ouzou, una dintre regiunile cele mai afectate de incendiile soldate cu 69 de morţi.

"Autorităţile trebuie să trimită mesajul clar că această violenţă nu va fi tolerată", a apreciat Amnesty pe Twitter.

Liga algeriană de apărare a drepturilor omului (LADDH) a estimat la rândul său că "scenele de linşaj şi de incendiere a presupusului piroman, deşi era vorba despre un tânăr artist venit să dea o mână de ajutor sinistraţilor, sunt şocante".

"Este un act barbar", a mai precizat LADDH, care a cerut autorităţilor judiciare "să acţioneze imediat".

Incendii grave devastează de luni Kabylie, regiune din nord-estul Algeriei, provocând moartea a 69 de persoane, printre care 28 de militari care ajutau la stingerea incendiilor. Unele dintre aceste incendii sunt încă în curs.

Într-o declaraţie către media locale, tatăl victimei, Noureddine Ben Ismail, le-a cerut "autorităţilor să facă lumină asupra acestei afaceri şi a făcut apel la calm".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.