Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia argentiniană a acordat custodie comună pentru cei doi câini ai unui cuplu divorţat

flipboard.com
caini caine

Un regim de custodie comună care priveşte doi câini a fost stabilit de justiţia argentiniană în urma cererii formulate de un cuplu fără copii care a finalizat o procedură de divorţ, a anunţat marţi avocatul celor doi foşti parteneri de viaţă, informează AFP.

În cadrul primului proces de acest tip din Argentina, Tribunalul pentru chestiuni familiale din San Isidro, o municipalitate situată la nord de Buenos Aires, a încredinţat custodia căţeluşei Kiara, în vârstă de nouă ani, stăpânului ei de 42 de ani, şi pe cea a câinelui Popeye, de şase ani, stăpânei sale de 47 de ani, a anunţat avocatul Brian Knobel, informează Agerpres.

De asemenea, acordul prevede ca cei doi foşti soţi să poată să alterneze custodia celor doi câini.

"Nu există nicio problemă pentru ca noi să ne reunim toţi patru, chiar dacă ne-am despărţit", a declarat pentru un post local de televiziune Amorina Abascoy, care a divorţat de soţul ei după o căsnicie de 15 ani.

Potrivit avocatului Knobel, cei doi foşti soţi consideră că cele două patrupede ar trebui să fie considerate "persoane non-umane care au sentimente".

Singurul diferend rămas încă nereglementat este regimul alimentar al câinilor. Doamna Abascoy doreşte mese echilibrate pentru Kiara şi Popeye, în timp ce fostul ei soţ, Emmanuel Medina, o hrăneşte pe Kiara cu "empanadas" (un produs de patiserie - n.r.), a declarat avocatul Brian Knobel.

În 2015, un tribunal argentinian a stabilit că o femelă de urangutan, Sandra, care trăia singură într-o cuşcă la Grădina Zoologică din Buenos Aires, avea drepturi fundamentale asociate "persoanelor non-umane". Animalul a fost transferat apoi într-o rezervaţie din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.