Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia europeană a anulat sancţiunile împotriva pilotului rus Nikita Mazepin

formula1.com
nikita mazepin

Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat miercuri sancţiunile impuse împotriva fostului pilot rus de Formula 1 Nikita Mazepin, în cadrul răspunsului blocului european la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei informează AFP.

Uniunea Europeană a afirmat că l-a inclus pe Mazepin pe lista de sancţiuni din cauza asocierii cu tatăl său, Dmitri, un om de afaceri influent, despre care s-a spus că este sponsorul principal al activităţilor fiului său ca pilot de curse, conform Agerpres.

Dmitri Mazepin a fost descris de Uniunea Europeană drept "un membru al celui mai apropiat cerc" al preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Legătura de familie cu tatăl său nu este suficientă pentru ca acesta să fie considerat ca fiind legat de tatăl său prin interese comune şi, prin urmare, pentru ca el să fie menţinut pe acele liste", a precizat instanţa.

Conform Tribunalului UE, criteriul de "asociere" utilizat în regimul de sancţiuni al Uniunii Europene necesită existenţa unei legături care depăşeşte o simplă relaţie de familie.

În hotărârea de miercuri, instanţa a mai spus că Mazepin a încetat să mai fie pilot pentru echipa de Formula 1 Haas, ceea ce înseamnă că UE a greşit menţinând sportivul pe lista sancţiunilor.

Nikita Mazepin, în vârstă de 25 de ani, contestă, de asemenea, sancţiunile Uniunii Europene şi Canadei, ca parte a încercării sale de a reveni în Formula 1.

Luna trecută, surse diplomatice au declarat pentru Reuters că UE se pregăteşte să ridice sancţiunile împotriva lui Mazepin, dezvăluind că Ungaria a făcut lobby în numele pilotului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.