Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția europeană a obligat Polonia să recunoască parteneriatele între homosexuali și lesbiene

Radu Pop
BFMTV
casatorii gay

Justiție europeană a obligat Polonia să recunoască parteneriatele între persoane de același sex

O instanță europeană specializată în drepturile omului a decis că Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de același sex, potrivit Reuters, relatează Mediafax.

Polonia a încălcat dreptul la respectarea vieții private prin faptul că nu a oferit recunoaștere legală cuplurilor de același sex, a anunțat marți Curtea Europeană a Drepturilor Omului, punând presiune asupra noului guvern condus de Donald Tusk pentru a schimba rapid legea. Zece polonezi au argumentat că marea majoritate a statelor membre ale Consiliului Europei oferă cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători sau de a încheia uniuni civile înregistrate. Ei au mai susținut că în Polonia cuplurile de același sex sunt dezavantajate în domeniul fiscalității, al drepturilor sociale și al dreptului familiei.

Context

Cazul datează de pe vremea guvernării partidului naționalist Lege și Justiție (PiS). PiS susține că extinderea căsătoriei și a adopției la cuplurile gay amenință structurile familiale tradiționale și este dăunătoare pentru copii.

Noul premier, însă, a declarat în timpul campaniei electorale că partidul său va introduce o prevedere pentru parteneriatele între persoane de același sex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.