Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia israeliană a autorizat extrădarea unei australiene suspectate de comiterea de abuzuri sexuale asupra unor minore

judecator justitie

Justiţia israeliană a autorizat luni extrădarea unei australiene suspectate de comiterea de abuzuri sexuale asupra unor minore în ţara sa, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Justiţia israeliană a stabilit în luna mai, pe baza unor examene psihiatrice, că Malka Leifer, acuzată de zeci de agresiuni, inclusiv violuri, împotriva unor minore, eleve ale unei şcoli iudaice ultraortodoxe pe care o conducea la Melbourne, era aptă să facă faţă unui proces, o decizie care a deschis calea extrădării sale.

În iulie, Curtea Supremă a respins recursul împotriva extrădării depus de avocaţi, stabilind că procesul judiciar în curs era valabil şi trimiţând cazul către tribunalul districtual din Ierusalim.

Luni, acesta a decis că 'acuzata poate fi extrădată în Australia pentru infracţiunile care îi sunt atribuite în cadrul cererii de extrădare'.

'O victorie pentru justiţie, o victorie pentru toate supravieţuitoarele. Astăzi inimile noastre zâmbesc', a reacţionat pe Dassi Erlich, una din fostele eleve care o acuză pe Leifer de agresiune sexuală.

Citește și: Medicul Dorel Săndesc DĂ BOMBA: românii care poartă mască

Potrivit presei australiene, Malka Leifer, fostă profesoară, este suspectată de comiterea a 74 de agresiuni.

Leifer a fugit din Australia în urmă cu 12 ani, după ce o fostă elevă a depus plângere împotriva ei, şi, conform presei din Israel, trăia de atunci în colonia israeliană Immanuel, în nordul Cisiordaniei ocupate.

Malka Leifer s-a declarat nevinovată la diferitele audieri desfăşurate din 2014 în faţa unor tribunale israeliene în dosarul cererii de extrădare.

În 2016, a fost declarată inaptă să fie judecată, şi spitalizată. Încercând să dovedească faptul că femeia simula nebunia pentru a evita un proces, poliţişti în haine civile au urmărit-o şi filmat-o în timp ce făcea cumpărături şi depunea un cec la bancă.

Noile dezvăluiri au dus la arestarea femeii în 2018 pentru 'obstrucţionarea justiţiei' şi au favorizat noi demersuri judiciare pentru a se stabili dacă starea mintală îi permite să fie judecată.

Australia a presat Israelul să urgenteze cazul Leifer, iar prezumtivele victime ale acesteia au criticat lentoarea procedurilor judiciare israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.