Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia japoneză a emis un mandat de arestare pe numele soției lui Carlos Ghosn

autoblog.md
carlos ghosn

Justiţia japoneză a emis un mandat de arestare pe numele Carolei Ghosn, bănuită de ''mărturie falsă'' în ancheta japoneză privind soţul ei, magnatul decăzut al industriei auto Carlos Ghosn, relatează joi agenţiile de presă Kyodo şi AFP potrivit Agerpres

Potrivit unui comunicat al Parchetului din Tokyo, Carole Ghosn este suspectată de declaraţii false în faţa justiţiei japoneze în aprilie 2019, atunci când a fost interogată cu privire la eventualele întâlniri cu o persoană al cărei nume nu a fost citat.

Anunţul intervine după ce la începutul lunii ianuarie a fost emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Carlos Ghosn, prin intermediul Interpol, la câteva zile după fuga în Liban a fostului CEO al Renault şi Nissan.

Carlos Ghosn a ajuns pe 30 decembrie la Beirut, a doua zi după plecarea sa surpriză din Japonia. El este suspectat că a urcat la bordul unui avion privat pe aeroportul internaţional din Kansai, în apropiere de Osaka, de unde a mers până la Istanbul, iar de aici a plecat spre Beirut la bordul unui alt avion.

Urmărit pentru infracţiuni financiare, el era în arest la domiciliu de la sfârşitul lui aprilie la Tokyo, după 130 de zile petrecute în închisoare. Arestul său la domiciliu prevedea condiţii stricte şi interdicţia de a părăsi ţara în aşteptarea procesului său.

Carlos Ghosn, un franco-libanezo-brazilian, a dat asigurări că şi-a organizat "singur" fuga în Liban, fără a furniza totuşi amănunte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.