Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia nu ţine cu directorul din Mureş care a denunţaţ numirile politice - Detaşarea, menţinută în instanţă, în ciuda situaţiei familiale

ovidiu ianculescu

Tribunalul Mureş a respins solicitarea fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureş privind suspendarea detaşării în Maramureş, invocând că Ovidiu Ianculescu poate angaja o persoană care să îl ajute la creşterea copilor, respectiv la îngrijirea celor doi socri bolnavi de cancer, notează adevarul.ro.

Ovidiu Ianculescu, fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, cel care reclamă că a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu, a fost detaşat începând cu 5 noiembrie tocmai în Maramureş.

Ianculescu a contestat în instanţă ordinul de detaşare, însă cum până la soluţionarea procesului pot trece luni de zile, acesta a înaintat încă o acţiune pe rolul Tribunalului Mureş. Prin intermediul acesteia a solicitat emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să suspende efectele deciziei de suspendare până la soluţionarea cauzei pe fond.

După ce a fost forţat să-şi dea demisia, inginerul a revenit asupra deciziei. Pe lângă acţiunile deschise în instanţă, prin care a solicitat să se constate că renunţă la demisie, a fost înregistrată şi o plângere penală la DNA. Urmare a demersurilor efectuate de inginerul Ianculescu, conducerea ABA Mureş a decis să-l detaşeze în alt judeţ.

Judecătorul a interpretat legea în modul cel mai strict şi a considerat că nu se impune suspendarea detaşării prin ordonanţă preşedinţială până la judecarea pe fond a cauzei.

”Tribunalul mai constată că motivele invocate de reclamant privind situaţia sa familială nu relevă iminenţa producerii unei pagube ireparabile ca urmare a faptului că soţia reclamantului ar trebui să crească singură cei doi copii minori pe perioada detaşării, existând posibilitatea angajării cel puţin temporare a unei persoane care să ajute la îngrijirea copiilor. Cu privire la faptul că minorii necesită supraveghere permanentă în contextul actual în care şcolile sunt închise, tribunalul mai notează că există norme legale privind acordarea unor zile libere plătite pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului”, a motivat judecătorul Tribunalului Mureş. potrivit sursei citate.

Şi în cazul socrilor lui Ovidiu Ianculescu, judecătorii au invocat familia poate recurge la ajutorul altor persoane cât timp este plecat. Decizia Tribunalului Mureş a fost contestată de Ianculescu, o hotărâre definitivă în acest caz urmând a fi pronunţată de Curtea de Apel Mureş după judecarea căii de atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.