Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia rusă a confirmat pedeapsa de 14 ani de închisoare pentru un polonez acuzat de spionaj în Rusia

http://www.aljazeera.com/
rusia rostov pe don

Justiţia rusă a confirmat luni, în apel, pedeapsa de 14 ani de închisoare pronunţată împotriva unui cetăţean polonez acuzat că a strâns informaţii şi a încercat să exporte piese ale sistemului de apărare antiaerian rus S-300, informează AFP, potrivit Agerpres.

Marian Radzajewaski a fost condamnat la această pedeapsă în iunie şi ea a fost confirmată în ultima instanţă luni, la Curtea Supremă, făcând-o definitivă, potrivit agenţiile de presă ruse. 

Născut în 1977 şi director al unei companii de transport din Bialystok, oraş din nord-estul Poloniei, Radzajewski este acuzat că "a căutat să obţină componente secrete ale sistemului de apărare antiaerian S-300, în vederea exportării lor ulterioare spre Polonia", potrivit Serviciului Federal de Securitate rus (FSB).

Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul polonez a fost arestat "în flagrant delict în timp ce încerca să ducă la bun sfârşit tranzacţia".

Citește și: Ministrul de Externe al Marii Britanii consideră 'revoltătoare' atacurile din Arabia Saudită; nu este clar cine este responsabil

Marian Radzajewski lucrează pentru o organizaţie poloneză care este unul dintre principalii furnizori de forţe armate şi servicii speciale al Varşoviei, adaugă FSB. 

Condamnările pentru spionaj au devenit tot mai multe în ultimii ani în Rusia. Majoritatea au legătură cu Ucraina, însă cazurile care implică Polonia sau republicile baltice sunt de asemenea relativ frecvente. 

În aprilie, un pensionar norvegian acuzat că a strâns informaţii despre submarinele nucleare ruse a fost de asemenea condamnat la 14 ani de închisoare, într-un dosar care a cauzat tensiuni între Moscova şi Oslo. 

Americano-britanicul Paul Whelan, arestat în decembrie 2018 şi acuzat de spionaj, riscă la rândul său până la 20 de ani de închisoare. El afirmă că o cunoştinţă i-a întins o capcană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.