Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia spaniolă a închis din nou ancheta despre transplantul de ficat suferit de Eric Abidal

Sanador
transplant hepatic operatie medici dr Romanescu

Justiţia spaniolă a închis din nou ancheta sa despre transplantul de ficat suferit în 2012 de Eric Abidal, fostul fotbalist francez de la FC Barcelona, din cauza lipsei de probe concludente, a aflat luni AFP de la o sursă judiciară, potrivit Agerpres.

"Dosarul a fost clasat" de judecătoarea însărcinată cu această afacere, "datorită lipsei unor indicii referitoare la săvârşirea unei infracţiuni", a indicat această sursă, fără a oferi alte detalii.

Fundaş al Barcei şi al echipei Franţei, apoi director sportiv al clubului catalan din 2018 până în 2020, Eric Abidal a suferit un transplant în 2012 la Barcelona pentru a trata cancerul la ficat, care l-a îndepărtat de pe teren timp de un an.

Fostul jucător a susţinut că vărul său Gerard Armand, cu domiciliul în Franţa, a fost donatorul. Acesta din urmă a asigurat că nu a primit nimic, "niciun ban", în schimb.

Deja închisă în 2018 din lipsă de probe, ancheta privind posibila infracţiune de trafic de organe a fost redeschisă în ianuarie 2019 la ordinele magistraţilor Tribunalului Provincial Barcelona care au considerat "stabilită existenţa unor noi indicii".

Redeschiderea anchetei fusese solicitată, în special de către parchet, după publicarea de către ziarul online El Confidencial a unor înregistrări ale fostului preşedinte al Barcei, Sandro Rosell, care sugerau că gruparea catalană a cumpărat - ilegal - un ficat pentru fostul său jucător.

Barca, Eric Abidal, Sandro Rosell şi organizaţia spaniolă pentru donarea de organe (ONT) au negat comiterea oricărei infracţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.