Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia sportivă a reexaminat cazul lui Juventus Torino: clubul riscă o penalizare de 9 puncte

Juventus

Justiţia sportivă italiană a reexaminat vineri cazul lui Juventus Torino, care riscă să piardă 9 puncte în apel după ce a fost achitată împreună cu alte cluburi în luna aprilie a anului trecut pentru posibile fraude contabile cu ocazia transferurilor unor fotbalişti, informează AFP.

Procurorul federal Giuseppe Chine a sesizat Curtea de Apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) pentru a solicita redeschiderea procedurii, având în vedere elementele transmise de parchetul din Torino, care investighează şi conturile "Bătrânei Doamne", potrivit Agerpres.

În timpul unei audieri, vineri, el a cerut ca Juve să fie penalizată cu nouă puncte, a indicat pentru AFP o sursă federală, confirmând informaţii din presa italiană.

Chine a cerut de asemenea suspendări împotriva unor foşti oficiali ai clubului bianconero, inclusiv douăzeci de luni şi zece zile împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, astăzi la Tottenham, şi şaisprezece luni pentru Andrea Agnelli, care a fost preşedintele clubului până în această săptămână.

Curtea de Apel trebuie mai întâi să decidă dacă este de acord cu redeschiderea acestui dosar, după achitarea generală pronunţată în aprilie împotriva a unsprezece cluburi pentru posibile fraude contabile. Aceste cluburi au fost acuzate că au supraevaluat preţurile de vânzare ale anumitor jucători şi, astfel, au înregistrat câştiguri de capital nejustificate în conturile lor.

Este posibilă dictarea unor sancţiuni. O decizie este aşteptată "până vineri seara", a asigurat pentru AFP o sursă din cadrul federaţiei.

O astfel de sancţiune ar complica foarte mult obiectivul lui Juventus, aflată în prezent pe poziţia a 3-a în Serie A, de a termina în primele patru locuri şi de a se califica astfel în următoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Juventus a contestat vineri, în cadrul audierii, cererea de redeschidere a procedurii, potrivit presei.

Şi alte cluburi ar putea fi vizate de această redeschidere.

Însă Juventus este clubul în prima linie, fiind şi subiectul unei anchete judiciare cu privire la posibile fraude contabile pentru a-şi limita artificial pierderile din bilanţurile sale prezentate investitorilor.

Parchetul din Torino a cerut la începutul lunii decembrie trimiterea în judecată a lui Andrea Agnelli şi a altor unsprezece foşti oficiali. Această cerere urmează să fie examinată la sfârşitul lunii martie.

Andrea Agnelli şi-a anunţat demisia la sfârşitul lunii noiembrie, sub presiunea justiţiei. Succesorul său la preşedinţie, Gianluca Ferrero, a fost instalat oficial miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.