Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juventus Torino riscă o nouă sancţiune din partea Federaţie italiene (FIGC)

news.ro
fani juventus torino

Clubul Juventus Torino, care aşteaptă o sancţiune sportivă definitivă într-un dosar privind transferuri suspecte, va fi judecat şi pentru alte presupuse infracţiuni contabile, a anunţat vineri Federaţia italiană de fotbal (FIGC), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Gruparea "bianconera" şi câţiva foşti responsabili, printre care fostul preşedinte Andrea Agnelli, vicepreşedintele Pavel Nedved şi directorul sportiv Fabio Paratici, au fost trimişi în faţa instanţei federale pentru amânarea plăţii de către club a anumitor salarii ale jucătorilor, fără să fi sesizat în mod corespunzător autorităţile, conform Federaţiei.

Aceste "manevre" privind salariile, care vizează reducerea artificială a pierderilor din bilanţurile anuale în timpul pandemiei de Covid-19, au fost dezvăluite de Parchetul din Torino în cursul unei anchete judiciare care o vizează pe Juventus.

Clubul este acuzat că a anunţat oficial neplata mai multor luni de salariu, dar că a convenit de fapt cu jucătorii săi, prin acorduri private, să plătească o mare parte a acestora într-un exerciţiu financiar următor.

Responsabilii grupării torineze sunt acuzaţi că au depus la Liga italiană acordurile de neplată pentru patru rate lunare (din martie şi până în iunie 2020) pentru 21 de jucători şi antrenor, dar nu acordurile private convenite cu aceştia pentru a soluţiona trei dintre aceste patru rate ulterior, subliniază FIGC într-un comunicat. Manevre similare ar fi fost efectuate şi în sezonul următor (2020/2021).

Bătrâna Doamnă este acuzată totodată că a încheiat "acorduri confidenţiale" cu alte cluburi (Sampdoria, Atalanta, Udinese, Bologna, Cagliari) cu ocazia transferurilor, fără ştirea autorităţilor.

În faţa tuturor acestor acuzaţii, Juve a asigurat în aprilie că a "aplicat corect standardele internaţionale de contabilitate" şi acţionat "respectând în totalitate principiul loialităţii sportive".

Clubul torinez riscă însă o nouă sancţiune, după cea care atârnă deja asupra capului său în cazul dosarului privind câştigurile de capital considerate artificiale cu ocazia unor transferuri. În acest caz, Curtea de Apel a FIGC va reexamina luni pedeapsa aplicată clubului.

Juventus a fost sancţionată cu o retragere de 15 puncte în campionat, în luna ianuarie, dar această penalitate a fost suspendată în aprilie şi acum ar urma să fie redusă, conform presei italiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.